MILJÖ

Miljömedvetandet ökar och allt fler köper ekologiska produkter. På samma sätt som vi tänker på vad vi äter borde vi tänka på vad vi använder till vår hud. Mineraloljor och syntetiska silikoner är ämnen som varken hör hemma på huden eller i ett ekologiskt kretslopp.

Utvecklingen går hela tiden framåt och det blir hela tiden lättare att få tag i råvaror med ekologiskt ursprung.
Med mer medvetna konsumenter som kräver bra produkter kan vi kosmetikatillverkare att kunna kräva bra råvaror. Användandet av råvaror från petroleumindustrin i hygien- och kosmetikaindustrin kommer då förhoppningsvis att bli en parentes i kosmetikans mångåriga historia.

Vi använder bara råvaror som bryts ner i naturen. De vegetabiliska oljorna och fetterna i våra produkter är till största delen ekologiskt odlade och framställda. En del av våra råvaror är bearbetade för att från vegetabiliska fetter få fram t.ex. emulgeringsmedel. När det gäller konserveringsmedel (som måste ingå i produkter som innehåller vatten) använder vi sedan en tid en kombination av naturliga ämnen som tillsammans skyddar produkterna.
Vi efterfrågar hela tiden så bra råvaror som möjligt hos råvarutillverkarna. Vårt långsiktiga mål är att få jobba enbart med råvaror som är ekologiska från början till slut - och vi är en bra bit på väg.

Förpackningar
Våra förpackningar och etiketter är återvinningsbara. Vi är anslutna till REPA-registret som bygger upp ett återvinningssystem för olika förpackningar.Flaskorna är tillverkade av återvinningsbar plast - PET.Airless-förpackningarna är tillverkade av PP (polypropylen).