Allergitest


Det är omöjligt att tillverka hudvårdsprodukter som alla tål. Du kan inte lita på att du kan använda en produkt som sägs vara allergitestad. Genom allergitesterna undviker tillverkarna de värsta allergiframkallande ämnena men det är ingen garanti för att just du tål produkten. Våra produkter genomgår inga allergitester. Vi håller oss istället till kända råvaror som inte brukar ge upphov till allergier.
Men det finns alltid personer som är känsliga mot olika ämnen. Det kan vara olika växtextrakt, konserveringsmedel eller kemikalier. Du kan alltid vara säker på vad våra produkter innehåller - vi tillsätter inga hemliga ingredienser - och då kan du själv välja...

PRODUKTMÄRKNING

Produkterna är märkta med satsnummer, bäst före-datum och med s.k. INCI-deklaration (innehållet på latin eller internationell beteckning). På etiketten finns även svensk innehållsdeklaration.

EU har tagit fram en lista över 26 sk allergenämnen med gränsvärde för varje ämne. Hudvårdsprodukter tillverkade fr.o.m mars 2005 ska märkas om de överskrider gränsvärdena. Detta är en trygghet för dig som vet att du inte tål något av dessa ämnen. Det handlar både om ämnen som naturligt ingår i eteriska oljor och om ämnen i syntetiska parfymer.

TÅL DU PRODUKTEN?

Var försiktig - smörj aldrig in dig utan att kolla om du tål en produkt - helst om den ska användas i ansiktet! Se efter om den innehåller något du vet att du är känslig mot.

Gör så här om du är osäker: Stryk ut lite av den produkt du vill testa på underarmens insida. Inom 24 timmar märker du eventuella reaktioner. Upprepa gärna testet. En produkt som ger klåda, stickningar eller utslag ska du absolut inte fortsätta använda. Med det här enkla testet kan du utesluta de produkter som inte passar dig.